Kančí guláš se špekáčky a zelím
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 150 g Zelí kysané
 - 600 g Kančí plec
 - 400 g Špekáčky
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Paprika zelená
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.5 polévková lžíce Sardelová pasta
 - 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 209 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 267.2 mg
 - Vláknina 5467.4 mg
 - Vitamín A 5467.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí plec rozkrájíme na kostky, špekáčky sloupneme a nakrájíme na kolečka, zelí scedíme, pokrájíme, cibuli krájíme nadrobno, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a rozporcujeme na nudličky.
 - 
                                2
Cibuli zpěníme na sádle, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme mletou papriku, protlak, sardelovou pastu, koření, sůl, zalijeme vodou a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
 - 
                                3
K téměř měkkému masu přidáme zelí, kari koření, zašleháme jíšku a za častého míchání dodusíme.
 - 
                                4
V mezičase orestujeme pokrájené papriky a kolečka špekáčků. Těmi ozdobíme guláš při servírování.