Tokáň z divočáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 151.6 mg
 - Vláknina 2024 mg
 - Vitamín A 2024 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z divočáka nakrájíme na slabé nudličky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a dáme do chladna uležet na 2 hodiny.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, na ní osmahneme cibuli nadrobno. Přidáme protlak, majoránku a chvíli smažíme. Přidáme maso, podlijeme lehce vodou a necháme pozvolna dusit. V průběhu občas mícháme a podléváme vínem. Když je maso skoro měkké, necháme šťávu vysmahnout, aby nebyla příliš řídká. Dochutíme a můžeme podávat s vhodnou přílohou.