Kančí maso dušené v pivě
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 40 g Hořčice
 - 100 g Chléb celozrnný žitný
 - 480 g Knedlík kynutý
 - 250 g Slanina vepřová
 - 12 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 250 g Zelenina kořenová
 - 1 g Tymián sušený
 - 2 g Jalovec
 - 2 g Kmín drcený
 - 900 g Kančí kýta
 - 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 700 ml Hovězí vývar základní
 - 20 ml Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1546 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 54 mg
 - Draslík 264.3 mg
 - Vláknina 7661.3 mg
 - Vitamín A 7661.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu bez kůže rozkrájíme na kostičky, kůrku tmavého chleba nastrouháme.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí, osmahneme, přidáme kousky masa, orestujeme, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme drcený jalovec, tymián, kmín, podlijeme vývarem a dusíme, dokud se vývar zcela nevydusí. Nyní podlijeme černým pivem, přidáme hořčici, strouhanou zeleninu, zahustíme strouhanou kůrkou a dodusíme.
 - 
                                3
Pokrm upravíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.