Kančí maso z udírny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1183 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 167.2 mg
 - Vláknina 2649.2 mg
 - Vitamín A 2649.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca na 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nahrubo, očistíme mrkev, celer, petržel a pokrájíme na větší kusy. Uzené maso vložíme do pekáče, posypeme cibulí a zeleninou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Podle potřeby podléváme. Maso obereme od kosti, naporcujeme, ze šťávy vybereme celé koření a šťávu rozmixujeme. Přilijeme červené víno a podusíme, dokud šťáva nebude hustá tak akorát.
 - 
                                2
Maso se šťávou upravíme na talíře a podáváme s chlebem.