Ragú z masa divokého prasete
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 160 g Mrkev kořen
 - 150 g Slanina vepřová
 - 6 g Petržel - nať
 - 800 g Kančí pečeně
 - 1 g Hřebíček
 - 2 g Pepř černý celý
 - 4 g Tymián čerstvý
 - 150 g Fíky sušené
 - 30 ml Džus pomerančový
 - 40 ml Olej olivový
 - 250 ml Víno červené
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 127 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 179.5 mg
 - Draslík 1075.7 mg
 - Vláknina 4643.8 mg
 - Vitamín A 4643.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve.
 - 
                                3
Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut.
 - 
                                4
10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel.