Lovecký jelení špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 640 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 174.3 mg
 - Draslík 709.9 mg
 - Vláknina 2057.8 mg
 - Vitamín A 2057.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na medailonky, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Maso, slaninu, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a bobkový list napichujeme střídavě na jehly nebo na špejle.
 - 
                                3
Špízy pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách asi 10 minut a vyjmeme je. Do výpeku přilijeme víno, přidáme kečup, nakrájené žampiony a vše chvíli povaříme.
 - 
                                4
Špízy podáváme přelité omáčkou.