Vývar s jeleními knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1491 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 170.9 mg
 - Draslík 539.7 mg
 - Vláknina 6124 mg
 - Vitamín A 6124 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Toastový chléb namočíme. Jelení šunku nakrájíme a petrželku nasekáme nadrobno. Vymačkáme přebytečnou vodu z toastového chleba. Rozpustíme si máslo a rozšleháme vejce.
 - 
                                2
Vše vložíme do mísy, přisypeme 50 g strouhanky, prohněteme a ze vzniklé hmoty vymodelujeme malé knedlíčky.
 - 
                                3
Do hrnce dáme 1 litr vody, přidáme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Poté vložíme knedlíčky a vaříme 5 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem.