Jelení plec na slanině
Suroviny
- 500 g Jelení plec
 - 50 g Slanina vepřová
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Víno červené
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 14.5 mg
 - Draslík 71.6 mg
 - Vláknina 947.3 mg
 - Vitamín A 947.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou jelení plec svážeme nití do tvaru válečku, pokapeme olejem a citronovou šťávou a necháme do druhého dne v chladničce.
 - 
                                2
Připravené maso osušíme, obalíme v hladké mouce a vložíme do menšího kastrolu. Pokryjeme plátky oloupané cibule, plátky slaniny, zalijeme marinádou, vínem a v mírně vyhřáté troubě zvolna upečeme doměkka.
 - 
                                3
Během pečení maso podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou rýží a rybízovým kompotem.