Plněná jelení roláda
Suroviny
- 5 g Sůl
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 20 g Petržel - nať
 - 750 g Slanina vepřová
 - 75 g Máslo čerstvé
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Citronová kůra
 - 1300 g Jelení maso
 - 10 g Provensálské koření
 - 10 g Mouka sójová plnotučná
 - 300 ml Vývar z hovězích kostí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1003 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 1665 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 327.6 mg
 - Draslík 1221.9 mg
 - Vláknina 2062 mg
 - Vitamín A 2062 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z větší části masa vytvoříme velký plát, který osolíme, opepříme a potřeme paprikou. Petrželku jemně nasekáme. Na náplň nakrájíme zbytek masa a uzenou slaninu na kostičky. Na pánvi osmažíme 2/3 slaniny, přidáme maso, 3 lžíce nasekané petrželky a smažíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme a maso podusíme doměkka. Zbytek petrželky odložíme stranou.
 - 
                                2
Po zchladnutí maso a housku umeleme v mlýnku na maso. Vše prohněteme s vejcem a 50 g másla utřeného do pěny. Ochutíme pepřem, citrónovou kůrou a provensálským kořením. Plát masa naplníme připravenou směsí srolujeme a zavážeme kuchyňskou nití.
 - 
                                3
Zbývající slaninu osmažíme, do tuku vložíme roládu a zbytek másla a vše podusíme pod pokličkou doměkka asi 2 hodiny.
 - 
                                4
Roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přivedeme k varu, lehce zahustíme moukou a ochutíme. Jelení roládu podáváme s omáčkou ozdobenou petrželkou.