Jelení závin s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 929 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 179.7 mg
 - Draslík 610.5 mg
 - Vláknina 6705 mg
 - Vitamín A 6705 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej. Mleté maso a pórek osmažíme. Přilijeme vývar, necháme přejít varem, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
 - 
                                2
Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlým masem. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozdělíme náplň. Závin opatrně stočíme.
 - 
                                3
Přehyb a povrch závinu potřeme trochou mléka. Závin pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.