Pečená špikovaná jelení kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 357 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 91.8 mg
 - Draslík 1373.2 mg
 - Vláknina 12579.5 mg
 - Vitamín A 12579.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a posypeme umletým jalovcem. V pekáči na sporáku rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté maso podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Měkké maso vložíme do trouby rozehřáté na 200 °C a pečeme, dokud maso nezezlátne. Maso občas poléváme výpekem a podle potřeby ještě podlijeme.
 - 
                                2
Upečené maso nakrájíme na plátky, polijeme výpekem a podáváme s restovanými brambory.