Plněná sekaná z jelení plece
Suroviny
- 150 g Kuřecí prsa
 - 100 g Šunkový salám
 - 400 g Vepřový bok
 - 400 g Jelení plec
 - 50 ml Voda pitná
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 - 1 polévková lžíce Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 273.1 mg
 - Draslík 395.7 mg
 - Vláknina 3071.9 mg
 - Vitamín A 3071.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení maso i vepřový bůček rozkrájíme na kousky, umeleme s cibulí a česnekem. Přimícháme vejce, sůl, pepř, majoránku, mouku strouhanku a dobře promícháme. Pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.
 - 
                                2
V mezičase připravíme náplň. Rohlíky pokrájíme na kostičky, šunkový salám a kuřecí prsa krájíme nadrobno, petrželovou nať nahrubo rozsekáme. Vše promícháme v míse s vejci, solí a moukou.
 - 
                                3
Z masové hmoty z jeleního masa na fólii vytvarujeme placku, na prostředek navršíme po délce plátu připravenou kuřecí směs a pomocí fólie pevně zavinujeme do šišky.
 - 
                                4
Před pečením sekanou potřeme vodou a v předehřáté troubě pečeme v pekáči s vývarem. Během pečení poléváme výpekem.