Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 80 g Cibule
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 50 g Sádlo škvařené
 - 100 g Zelenina kořenová
 - 1 g Tymián sušený
 - 2 g Jalovec
 - 2 g Kmín drcený
 - 200 g Hříbky čerstvé
 - 7 g Podravka
 - 1000 g Jelení kýta
 - 20 g Kečup
 - 160 g Protlak rajčatový
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 5 ml Citronová šťáva
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 2006 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 153.8 mg
 - Draslík 1248.6 mg
 - Vláknina 6136.7 mg
 - Vitamín A 6136.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme.
 - 
                                3
Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme.
 - 
                                4
Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.