Jelení játra na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 123.8 mg
 - Vláknina 2120 mg
 - Vitamín A 2120 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení játra odblaníme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nadrobno. Plátky jater posypeme kari kořením, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přiložíme játra a orestujeme z obou stran. Podlijeme červeným vínem a dusíme, dokud játra nezměknou a šťáva se téměř nevydusí. Nakonec játra osolíme, opepříme a okmínujeme.
 - 
                                2
Játra rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.