Koroptev s telecí nožičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 2036 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 97.2 mg
 - Draslík 474.7 mg
 - Vláknina 3407.5 mg
 - Vitamín A 3407.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti.
 - 
                                2
V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem.
 - 
                                3
Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme.
 - 
                                4
Podáváme s dušenou rýží.