Křepelky s citronovou šťávou na šalvějí
Suroviny
- 50 g Šalvěj čerstvá
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 5 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 4 ks Křepelka
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 5 polévková lžíce Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 595 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 501.6 mg
 - Vláknina 10303.2 mg
 - Vitamín A 10303.2 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky vykostíme (zbavíme páteře a žeber), stroužek česneku oloupeme, utřeme se solí, posekáme část šalvějových lístků (na 1 lžíci) a nastrouháme citrónovou kůru.
 - 
                                2
V misce promícháme 1/3 olivového oleje s citrónovou šťávou, citrónovou kůrou a česnekovou pastou, vmícháme sůl, pepř a odložíme.
 - 
                                3
Ve velké pánvi rozpálíme druhou třetinu oleje, vložíme křepelky, přidáme sekanou šalvěj a prudce opečeme do hněda. Maso pak přemístíme do pekáče.
 - 
                                4
Na pánev nalijeme zbylou část oleje, přidáme citrónovou směs, přilijeme vývar, uvedeme do varu. Vaříme za stálého míchání přibližně 1 minutu.
 - 
                                5
Obsahem pánve přelijeme křepelky na pekáči a dámje péct do trouby, předehřáté na 180 °C. Pečeme 20 - 25 minut, nakonec k vypečené šťávě přidáme lžíci panenského olivového oleje.
 - 
                                6
Porce servírujeme ozdobené šalvějovými lístky.