Rozmarýnová křepelka s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 729.8 mg
 - Vláknina 230.6 mg
 - Vitamín A 230.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Křepelky rozlomíme a vždy po dvou položíme řeznou stranou dolů, stlačíme naplocho, křídly a prsy obou vedeme vodorovně špíz, dalším špízem propíchneme stehna.
 - 
                                2
Na marinádu smícháme sušený rozmarýn s prolisovaným česnekem, pepřem, rozdrcenými chilli papričkami, citronovou šťávou a olejem. Necháme cca 30min odpočinout při pokojové teplotě a poté jí důkladně potřeme křepelky.
 - 
                                3
Pečeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím kostmi dolů 8min., otočíme a grilujeme dalších 5min. Mezitím potíráme zbytkem marinády.
 - 
                                4
Hotové křepelky osolíme a podáváme horké.