Srnčí žebírka se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 482 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 138.2 mg
 - Draslík 1625.4 mg
 - Vláknina 27250 mg
 - Vitamín A 27250 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěného a omytého srnčího hřbetu nasekáme kotlety, částečně je odkostíme a mírně naklepeme. Zalijeme 2 lžícemi vína a olejem, přidáme koření a necháme do druhého dne v chladničce proležet.
 - 
                                2
Druhý den maso necháme okapat, osolíme a zprudka je opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji.
 - 
                                3
Na hranolky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené žampiony osmahneme na másle a směs poklademe na žebírka.
 - 
                                4
Do oleje od opékání přidáme 4 lžíce vody a zbylé víno a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme a omáčkou podlijeme žebírka.