Čočková čorba se zvěřinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 460 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 86.7 mg
 - Draslík 1249.2 mg
 - Vláknina 36020.5 mg
 - Vitamín A 36020.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme přebranou omytou čočku, zalijeme vodou a necháme ji 1 hodinu stát, potom ji dáme vařit. Pokrájíme zeleninu, na másle vše orestujeme, přidáme k čočce a dusíme pod pokličkou.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, kousky srnčí plece, osolíme a dobře osmažíme.
 - 
                                3
Na masovém strojku umeleme měkkou podušenou čočku se zeleninou a celý obsah pánve s masem, vše promícháme, rozředíme vodou a povaříme minimálně 1/2 hodiny.
 - 
                                4
Odstavíme, dochutíme citronovou šťávou a dosolíme podle chuti.
 - 
                                5
Čorbu servírujeme s opraženým kostičkami bílého chleba.
 - 
                                8