Srnčí pečínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 760 mg
 - Bílkoviny 99 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 41.6 mg
 - Draslík 132.4 mg
 - Vláknina 1182 mg
 - Vitamín A 1182 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špek nakrájíme na plátky dlouhé asi 4 cm a silné 0,5cm. Maso obložíme špekem. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Rozehřejeme olej a maso ze všech stran osmažíme. Přidáme jalovčinky, postupně přilijeme 500 ml vody a maso v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 220 °C. Asi 30 minut před koncem pečení odstraníme plátky špeku a maso zalijeme kyselou smetanou.
 - 
                                3
Pečeni vyjmeme, vypečenou šťávu zředíme trochou vody, povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme brusinky, znovu prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                4
Srnčí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.