Srnčí hřbet na brusinkách
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
 - 250 g Brusinky
 - 4 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
 - 0.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 dl Víno muškátové
 - 1 kg Jelení plec
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1212 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 41 mg
 - Draslík 461 mg
 - Vláknina 5790 mg
 - Vitamín A 5790 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut.
 - 
                                2
Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct.
 - 
                                3
Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme.