Zapečený řízek ze srnčí kýty
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 600 g Srnčí kýta
 - 120 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Hrušky
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 1260 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 65.2 mg
 - Draslík 418.8 mg
 - Vláknina 7084.2 mg
 - Vitamín A 7084.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.1 mg
 - Vitamín E 11.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme, zakapeme jednou lžící olivového olejem a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny marinovat. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na proužky a na sádle orestujeme. Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme je na silné plátky a osmažíme na másle. Sýr nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
Poté řízky usmažíme na slunečnicovém oleji, přeložíme je do pekáče, překryjeme žampiony se slaninou, plátky hrušek, zasypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr roztaví.