Srnčí kýta s fazolemi
Suroviny
- 100 g Okurky nakládané
 - 800 g Srnčí kýta
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Masox
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 618 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 609.8 mg
 - Vláknina 13403.2 mg
 - Vitamín A 13403.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.7 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na tenké plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, okurky na kostičky, fazole scedíme a necháme okapat. Kostku masoxu uvaříme ve vodě.
 - 
                                2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté přimícháme papriky, okurky, fazole, hořčici, chilli koření, pepř, sůl, zalijeme vývarem z masoxu a alespoň pět minut povaříme za častého míchání.