Srnčí kýta s pomeranči
Suroviny
- 70 g Mrkev kořen
 - 70 g Petržel kořen
 - 50 g Celer bulvový
 - 50 g Solamyl
 - 120 g Mléko zahuštěné neslazené
 - 400 g Pomeranče
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 700 g Srnčí kýta
 - 700 ml Víno červené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 315 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 556.8 mg
 - Vláknina 8073.5 mg
 - Vitamín A 8073.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 77.3 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 43.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso (váha masa je udána bez kosti) omyjeme, pečlivě odblaníme, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a tymiánem. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme, rozkrájíme na plátky, vyjmeme z nich pecičky.
 - 
                                2
Kýtu osmažíme na másle ze všech stran, přeložíme na mísu, ve výpeku osmažíme kořenovou zeleninu, přilijeme víno, vmícháme pomeranče a maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso přelijeme výpekem a obrátíme.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a držíme na teple. Omáčku na sporáku zahustíme neslazeným kondenzovaným mlékem, v kterém jsme rozšlehali Solamyl. Omáčku provaříme, prolisujeme a vlijeme na maso.