Srnčí guláš ostrý
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 360 g Chléb celozrnný žitný
 - 4 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 30 g Mouka polohrubá
 - 30 g Feferony
 - 60 g Paprika mletá sladká
 - 30 g Cibule - nať
 - 25 g Hořčice Dijonská
 - 900 g Srnčí maso
 - 1500 ml Voda pitná
 - 1 ks Masox
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 758 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 91.2 mg
 - Draslík 959.8 mg
 - Vláknina 17086.7 mg
 - Vitamín A 17086.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso odblaníme a necháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, feferonky rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusky nakrájíme na nudličky, cibulovou nať posekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přiložíme srnčí maso vcelku a ze všech stran osmažíme. Přisypeme cibuli, mletou papriku, zpěníme, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci ostřejší hořčice, podlijeme troškou vody a dusíme do vysmahnutí. Zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, dolijeme vodu, přihodíme kostku masoxu a vaříme aspoň 1/2 hodiny. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vrátíme do hrnce, přidáme česnek, feferonky a dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.