Srnčí guláš s křenem
Suroviny
- 500 g Cibule
 - 360 g Chléb konzumní
 - 180 g Křen
 - 200 g Slanina vepřová
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 3 g Majoránka
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 3 g Kmín drcený
 - 15 g Paprika mletá sladká
 - 900 g Srnčí maso
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 1500 ml Voda pitná
 - 3 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 912 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 121.9 mg
 - Draslík 934.6 mg
 - Vláknina 7501.3 mg
 - Vitamín A 7501.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme, křen nastrouháme na jemno.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme dvě třetiny cibule a osmažíme do zlatova. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou, rychle promícháme a podusíme ve vlastní šťávě.
 - 
                                3
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme česnek, přidáme rajčatový protlak a osmažíme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, povaříme, zahustíme jíškou, ovoníme majoránkou a dovaříme.
 - 
                                4
Porce guláše na talířích posypeme zbylou cibulí a strouhaným křenem. Podáváme s chlebem.