Srnčí guláš s kysaným zelím
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 600 g Rýže dušená
 - 8 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 4 g Kmín celý
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 250 g Zelí kysané
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 40 g Zakysaná smetana
 - 200 g Paprika červená
 - 900 g Srnčí plec
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 1500 ml Voda pitná
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 627 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 182.6 mg
 - Draslík 813 mg
 - Vláknina 9438.3 mg
 - Vitamín A 9438.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, scezené zelí propláchneme vodou a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, cibuli, kmín, mletou papriku, maso a osmažíme. Jakmile maso pustí šťávu, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme papriky, zelí, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dodusíme.
 - 
                                3
Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.