Srnčí guláš s celerem a jablky
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
 - 150 g Celer bulvový
 - 500 g Cibule
 - 150 g Jablka
 - 10 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 2 g Bobkový list
 - 5 g Jalovec
 - 2 g Kmín drcený
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 120 g Olej rostlinný
 - 900 g Srnčí plec
 - 80 g Protlak rajčatový
 - 30 g Jíška hotová tmavá
 - 1500 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1001 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 169.5 mg
 - Draslík 1103.2 mg
 - Vláknina 11587 mg
 - Vitamín A 11587 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí plec vykostíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a spolu s celerem nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme polovinu oleje, přidáme dvě třetiny cibule, osmahneme, přidáme maso, kosti z vykošťování, orestujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, okořeníme kmínem, jalovcem, bobkovým listem, rajčatovým protlakem, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Mezitím si vedle v pánvi rozpálíme zbytek oleje, přisypeme celer s jablky a osmahneme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.
 - 
                                3
Před podáváním vyndáme celé koření, kosti a podáváme s vařeným bramborem. Porce guláše posypeme zbytkem cibule.