Srnčí guláš s povidly
Suroviny
- 1000 g Srnčí maso
 - 400 g Cibule
 - 50 g Vepřový bok uzený
 - 5 g Kmín drcený
 - 8 g Nové koření celé
 - 3 g Bobkový list
 - 15 g Podravka
 - 40 g Kečup
 - 40 g Hořčice
 - 50 g Povidla švestková
 - 20 g Feferony
 - 60 g Paprika mletá sladká
 - 350 g Brambory
 - 4 g Majoránka
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 150 ml Víno červené
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 936 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 111.5 mg
 - Draslík 1275.8 mg
 - Vláknina 14951.3 mg
 - Vitamín A 14951.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, uzený bůček na nudličky, brambory očistíme, omyjeme, nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso s bůčkem, rychle orestujeme, aby se zatáhlo, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se tekutina vysmahne na tuk, posypeme mletou paprikou, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, přidáme česnek, feferonku, hořčici, kečup, povidla, podlijeme červeným vínem a dusíme téměř doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Nakonec přimícháme strouhané brambory, majoránku, dolijeme potřebné množství horké vody a dodusíme. Brambory by se měly rozvařit a guláš částečně zahustit. Dochutíme Podravkou, provaříme a odstavíme.
 - 
                                3
Guláš podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.