Srnčí kýta s mrkví a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 770 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 111 g
 - Sodík 979 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 61.5 mg
 - Draslík 205.9 mg
 - Vláknina 6559.7 mg
 - Vitamín A 6559.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu vcelku odblaníme, slaninu s mrkví nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme vždy kouskem slaniny s mrkví společně. Osolíme, opepříme, v pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo.
 - 
                                2
Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu do pekáčku, jestliže nám zbyla slanina a mrkev, přidáme do pekáčku také. Podlijeme vodou, přilijeme ocet, vložíme do trouby a pečeme doměkka.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme smetanu.
 - 
                                4
Porce masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pánve.