Zámecká srnčí žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 1092 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 284.3 mg
 - Draslík 662.8 mg
 - Vláknina 2610 mg
 - Vitamín A 2610 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Husí játra nakrájíme na nudličky a osmažíme na rozpáleném ( 2 lžíce) másle ze všech stran, hotová osolíme.
 - 
                                2
Srnčí maso nařízneme a vytvoříme kapsu, kterou naplníme osmaženými játry a okraje spojíme jehlami.
 - 
                                3
Na velké pánvi rozpálíme olej a kapsu osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na prudším ohni, přidáme máslo, bílé víno a necháme maso 15 minut dusit.
 - 
                                4
Na pánvi smícháme rozpuštěné zbylé máslo s cukrem a zahříváme, až cukr začne karamelizovat. Potom vložíme plátky ovoce a promícháváním je glazujeme v cukru.
 - 
                                5
Maso nakrájíme na jednotlivé porce, přelijeme šťávou a ozdobíme ovocem.