Pečený srnčí hřbet se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 120 g Slanina vepřová
 - 60 g Sýr kozí
 - 30 g Mouka pšeničná hladká
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 400 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1.2 kg Srnčí maso
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1.5 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1047 mg
 - Bílkoviny 77 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 233.3 mg
 - Draslík 1173.8 mg
 - Vláknina 251.3 mg
 - Vitamín A 251.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a opláchnutý srnčí hřbet (nevykostěný) osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Okořeněné maso poklademe plátky slaniny, zabalíme do silného alobalu, pečlivě uzavřeme a vložíme na pekáč. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme. Po hodině alobal opatrně otevřeme a pečeme další půlhodinu.
 - 
                                2
V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku usmažíme z másla a mouky jíšku, zašleháme vývarem a alespoň čtvrt hodiny na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Na závěr vaření přidáme vypečenou šťávu z masa, smetanu, sůl, sójovou omáčku a rybízovou marmeládu. Omáčku odstavíme a vmícháme sýr nakrájený na kostičky.
 - 
                                3
Upečené maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme přelité omáčkou.