Ražniči ze srnčí kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 486 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 37.1 mg
 - Draslík 153.8 mg
 - Vláknina 1739.8 mg
 - Vitamín A 1739.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
 - 
                                2
Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány, osušíme ji a nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Na grilovací jehly střídavě napichujeme nakrájené kousky srnčího masa a slaniny a kolečka cibule. Připravené ražniči opepříme a osolíme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme sádlo, ražniči na něm prudce ze všech stran opečeme, pak ho podlijeme pivem a trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až maso změkne. Během dušení ražniči poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.