Mascarpone s medovou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 145.3 mg
 - Draslík 114 mg
 - Vláknina 2492.8 mg
 - Vitamín A 2492.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme mascarpone s medem a přidáme koření a skořici.
 - 
                                2
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, potom ji vložíme do hrnce a ve vodní lázni rozpustíme. Přidáme k medovému mascarpone a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Smetanu ušleháme dohusta a přidáme ji do mascarpone, když hmota začne želírovat.
 - 
                                4
Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu rozetřeme na hladkou desku a po ztuhnutí ji špachtličkou nahoblujeme.
 - 
                                5
Mascarpone podáváme na dezertních miskách ozdobené mandarinkou a hoblinkami čokolády.