Marcipánky s bílkovou polevou
Suroviny
- 100 g Med včelí
 - 2 g Hřebíček
 - 200 g Cukr moučkový
 - 140 g Cukr moučkový
 - 400 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 61.3 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 333.1 mg
 - Vitamín A 333.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na válu z prosáté mouky, cukru, medu, vajec, skořice, mletých hřebíčků, strouhané citrónové kůry, citrónové šťávy a horké vody vypracujeme hladké těsto. Ve fólii ho dáme alespoň na hodinu do chladničky.
 - 
                                2
Na pomoučeném válu vyválíme silný plát a vykrajujeme placičky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.
 - 
                                3
Když placičky vychladnou, spojíme dvě k sobě marmeládou a vrchní placičku potřeme bílkovou polevou.
 - 
                                4
Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem.
 - 
                                5
Marcipánky necháme alespoň čtrnáct dní odležet.