Vařená kolena pečená v pivu
Suroviny
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 600 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vepřové koleno
 - 2 ks Bobkový list
 - 4 ks Nové koření celé
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1678 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 132 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 92 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 564 mg
 - Vláknina 22369.7 mg
 - Vitamín A 22369.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kolena s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a celým česnekem vaříme v tlakovém hrnci, až je maso poloměkké. Poté maso vyjmeme a potřeme medem, který jsme rozmíchali s prolisovaným česnekem a drceným kmínem.
 - 
                                2
Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka.
 - 
                                3
Poloměkká kolena vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až mají křupavou kůrku.