Vánoční medové cukroví

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Med včelí
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 110 g Cukr krupice
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Hera
  • 160 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Hřebíček
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 26.9 mg
  • Draslík 190.1 mg
  • Vláknina 3469.3 mg
  • Vitamín A 3469.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semleté ořechy přidáme k mouce, kterou smícháme s kypřícím práškem, hřebíčkem a kůrou z 1 ks citrónu. Do hrníčku vysypeme cukr, přimícháme med a ve vodní lázni za stálého míchání zahříváme do té doby, až se suroviny spojí. Do vychladlého cukru s medem přimícháme směs s ořechy, vše spolu promícháme.

  • 2

    Vál posypeme trochou mouky, hmotu z mísy vysypeme na vál, rozválíme a kolečkovou formičkou nebo skleničkou vykrajujeme kolečka, která skládáme na máslem vymazaný plech, potřeme vejcem a vložíme do předehřáté trouby, kde je pečeme 15 minut.

  • 3

    Na pánvičku dáme Heru, na kostky nalámanou čokoládu a za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Čokoládou polijeme cukroví.

Komentáře k receptu