Medové vánoční kousky s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Mouka amarantová
  • 150 ml Med včelí
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 kávová lžička Šťáva citrónová
  • 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Mouka karobová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 2.2 mg
  • Draslík 86.1 mg
  • Vláknina 8403.6 mg
  • Vitamín A 8403.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med, olej a vodu promícháváme nad mírným plamenem, dokud se med neprohřeje. Poté sejmeme roztok z plotny a vmícháme vanilku. Do směsi vmícháme jedlou sodu, citrónovou šťávu, olej, karob, nasekané ořechy a mouku. Těsto vyhněteme do tužší konzistence, abychom z něj mohli lžičkou ukrajovat hrudky. Plech vyložíme pečicím papírem, lžičkou na něj dáváme hrudky z těsta. Hrudky pečeme v troubě, prohřáté na 160°C. Po upečení je necháme vychladnout a servírujeme jako pohoštění.

Komentáře k receptu