Medový perník na strouhání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 76.9 mg
 - Draslík 133.6 mg
 - Vláknina 244 mg
 - Vitamín A 244 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme žitnou mouku, máme-li, použijeme vejražku. Přidáme horký med, důkladně promícháme a necháme uležet 48 hodin.
 - 
                                2
Do těsta přimícháme žloutky a hněteme nejméně 20 minut. Necháme uležet 30 minut, v rumu rozmícháme prášek do pečiva, přidáme do těsta a opět zpracováváme těsto aspoň 20 minut. Těsto vyválíme na silnou placku, plech pomažeme tukem a celou placku na něj přendáme. Těsto potřeme studenou vodou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a perník je připraven k použití.