Medový perník s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1118 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 265.3 mg
 - Draslík 175.5 mg
 - Vláknina 2620 mg
 - Vitamín A 2620 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.
 - 
                                2
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
 - 
                                3
Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.