Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 170 g Med včelí
  • 110 ml Omáčka sójová
  • 280 ml Vývar drůbeží
  • 370 ml Ocet rýžový
  • 0.5 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2006 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 142 g
  • Sodík 1652 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 438 mg
  • Draslík 1336.4 mg
  • Vláknina 2805 mg
  • Vitamín A 2805 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu nakrájíme nadrobno chilli papričky, prolisujeme česnek, nasekáme jarní cibulky, nastrouháme zázvor a vše v míse promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme žebírka a necháme cca 4 hodiny marinovat v lednici.

  • 2

    Poté maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Dáme na rozpálený gril a za pravideného potírání zbytkem marinády grilujeme 6-8 minut dozlatova. Rozložíme na servírovací tác a uchováme teplé.

  • 3

    Zbylou marinádu vlijeme do kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, přilijeme vývar a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Na mírném ohni cca 15 minut povaříme do zhoustnutí. Objem omáčky musí zredukovat přibližně na polovinu. Poté vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Mezitím přiléváme rozuštěné máslo.

  • 4

    Omáčku podáváme k hotovým žebírkům.

Komentáře k receptu