Kořeněný chleba s medem
Suroviny
- 350 g Med včelí
 - 500 g Mouka polohrubá
 - 240 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 137 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 132 g
 - Cholesterol 53.9 mg
 - Draslík 206.8 mg
 - Vláknina 7953.8 mg
 - Vitamín A 7953.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.