Vepřová panenka s datlovou nádivkou
Suroviny
- 100 g Datle
 - 800 g Vepřová panenka
 - 50 g Mandle plátky
 - 60 ml Olej olivový
 - 125 ml Víno bílé
 - 30 ml Zakysaná smetana
 - 50 ml Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 612 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 163.2 mg
 - Draslík 1299.1 mg
 - Vláknina 4034.1 mg
 - Vitamín A 4034.1 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme.
 - 
                                2
Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme.
 - 
                                4
40ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C.
 - 
                                5
Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.