Chodský marcipán
Suroviny
- 400 g Mouka žitná bílá
 - 280 g Cukr moučkový
 - 0.5 g Amonium
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.5 kávová lžička Pomerančová kůra
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Karamel
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 49.1 mg
 - Draslík 17.6 mg
 - Vláknina 4118.4 mg
 - Vitamín A 4118.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce si utřeme vejce s práškovým cukrem a medem do pěny, přidáme 1 lžíci karamelu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, po 1/2 lžičce velmi jemně nastrouhané pomerančové a citrónové kůry a 1/2g amonia. Vše důkladně promícháme, postupně zapracujeme žitnou mouku a velmi důkladně těsto uhněteme.
 - 
                                2
Vypracované těsto musí být tuhé, hladké a vláčné.
 - 
                                3
Těsto na vále vyválíme na tenký plát, poté z něj vykrajujeme potřebné tvary.