Medové kousky s čokoládovou polevou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Máslo čerstvé
 - 300 g Cukr moučkový
 - 370 g Mouka Promix Uni
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 - 8 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 3 polévková lžíce Kakao
 - 1.5 polévková lžíce Mouka karobová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 140.2 mg
 - Draslík 50.9 mg
 - Vláknina 1671.8 mg
 - Vitamín A 1671.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto: do pěny vyšleháme žloutky s cukrem, mlékem a medem. Postupně vmícháváme máslo a mouku, nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Plech potřeme máslem, vysypeme Solamylem a vzniklou žloutkovou hmotu na něj rozetřeme. Cukrové těsto pečeme asi 40 minut v troubě, vyhřáté na 170°C, po upečení necháme placku vychladnout a rozkrájíme ji na kostky. Ty polijeme čokoládovou polevou, sypeme strouhaným kokosem a necháme v lednici zatuhnout.
 - 
                                2
Toto cukroví servírujeme studené, jako pohoštění.
 - 
                                3
Poleva: na mírném ohni, ve vodní lázni rozpustíme máslo, v něm rozmícháme cukr, kakao, karob a mléko.
 - 
                                4
Tekutou polevou poléváme nakrájené cukrové kostky.