Pečená dýně s kachním masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 115.5 mg
 - Draslík 833.2 mg
 - Vláknina 1304.8 mg
 - Vitamín A 1304.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.3 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dýni omyjeme, oloupeme a pokrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Ty naskládáme na plech, vyložený papírem na pečení, potřeme je olejem, osolíme a opepříme. Sójovou omáčku smícháme s medem, kořením pěti vůní a směsí potřeme maso.
 - 
                                2
Plech s dýní dáme péct při 220°C na 15 minut. Maso osmažíme nejprve kůží dolů na rozpálené pánvi (smažíme 5 minut), poté otočíme a smažíme dalších 5 minut. Osmažené maso pokrájíme na plátky a rozdělíme na talíře, stejně jako pečenou dýni. Zbylý olej smícháme s octem, cukrem, osolíme a opepříme. Tímto dresinkem na talířích pokapeme pečenou dýni a maso.