Severoafrický chléb
Suroviny
- 25 g Chlebový kvásek
 - 5 g Sůl
 - 650 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
 - 50 g Mouka pšeničná - Semolina
 - 2 g Skořice mletá
 - 2 g Muškátový oříšek
 - 2 g Pepř bílý
 - 20 g Mrkev kořen
 - 20 g Česnek
 - 20 g Pažitka
 - 500 ml Voda pitná
 - 60 ml Olej olivový
 - 20 ml Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 27.9 mg
 - Vláknina 1771.3 mg
 - Vitamín A 1771.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme semolinovou a tmavou mouku, sůl, koření, strouhanou mrkev a česnek, vmícháme chlebový kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb. Po zaznění signálu přisypeme nasekanou pažitku a necháme péct.