Kokosové vánoční hvězdičky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Cukr moučkový
 - 200 g Tvaroh tučný
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mléko odtučněné sušené
 - 300 g Cukr moučkový
 - 100 g Kokos strouhaný
 - 20 g Cukr vanilka
 - 200 g Džem meruňkový
 - 200 g Poleva čokoládová
 - 40 ml Olej slunečnicový
 - 80 ml Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 11 mg
 - Draslík 14.4 mg
 - Vláknina 548 mg
 - Vitamín A 548 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku s cukrem prosejeme do misky, přidáme tvaroh a při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, zabalené do potravinářské fólie necháme v lednici 30 minut odpočinout. Vál posypeme moukou, vložíme těsto, rozválíme na velký plát o síle 3 - 4 mm. Vykrajovací formičkou tvoříme hvězdičky. Naskládáme je na suchý plech vedle sebe, vložíme do nahřáté trouby a pečeme 15 minut při 180 stupňové teplotě. Hned po upečení hvězdičky z plechu přeskládáme na kovovou mříž, kde je necháme úplně vychladnout.
 - 
                                2
Na vál prosejeme cukr, sušené mléko, přisypeme kokos, vanilkový cukr, olej, med a podle potřeby vodu. Rukou vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na moučkovým cukrem vysypaném válu na velký plát, vysoký cca 5 cm. Z rozváleného těsta vykrajujeme stejné hvězdičky, jaké už máme upečené. Kokosové hvězdičky nepečeme, ale necháme je 60 - 90 minut schnout rozložené na vále.
 - 
                                3
Upečené hvězdičky potřeme džemem, kokosové hvězdičky potřeme v mikrovlnné troubě rozpuštěnou čokoládovou polevou. Dokud je čokoládová poleva ještě teplá, hvězdičky spojíme k sobě.