Barevný koláč s ovocem
Suroviny
- 80 g Čokoláda hořká
 - 120 g Džem meruňkový
 - 40 g Mouka pšeničná hrubá
 - 70 g Ořechy vlašské
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 200 g Cukr krupice
 - 350 g Mouka polohrubá
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Poleva čokoládová
 - 200 g Ostružiny
 - 250 g Hera
 - 80 ml Olej slunečnicový
 - 4 kávová lžička Káva turecká
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 84.5 mg
 - Draslík 152.2 mg
 - Vláknina 3188.7 mg
 - Vitamín A 3188.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrníčku dáme kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme vychladnout, těsně před použitím kávu scedíme.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr a utřeme do pěny. Přilijeme smetanu, v mikrovlnné troubě rozpuštěnou vlažnou Heru. Do surovin přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme, vypracujeme těsto, které rozdělíme na tři díly. Do prvního vmícháme ořechy, do druhého scezenou kávu a do třetího na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
 - 
                                3
Plech vymažeme olejem, posypeme hrubou moukou. Na dno plechu rozetřeme ořechové těsto, potom čokoládové a nakonec kávové těsto. Vložíme do trouby, pečeme při 160stupňové teplotě 40-45 minut. Po upečení vytáhneme z trouby, ještě horký koláč potřeme meruňkovým džemem a necháme vychladnout na plechu. Čokoládovou polevu za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázní, necháme slabě ztuhnout a přelijeme povrch koláče. Dáme stranou nebo do lednice čokoládu ztuhnout a nakrájíme na čtverce nebo obdélníky.
 - 
                                4
Těsně před podáváním každou porci ozdobíme ze smetany a medu vyšlehanou tuhou šlehačkou a ostružinami.