Kynuté kroužky bagels
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 41.4 mg
 - Vláknina 2932 mg
 - Vitamín A 2932 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech vyložíme pečicím papírem, kroužky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
 - 
                                2
Prosátou mouku (250 g) v míse promícháme se solí a droždím. Uděláme důlek, do kterého vlijeme rozšlehaná 2 vejce s medem a olejem, promícháme a přilijeme vlažnou vodu. Zpracujeme v hnětači. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zpracováváme, až se těsto přestane lepit. Zpracované těsto dáme do mísy a pod utěrkou necháme asi 45 minut na teple kynout.
 - 
                                3
Z vykynutého těsta na vále vytvoříme válec, z kterého nakrájíme stejné kousky (asi 12 – 14 ks). Každý kousek vyválíme na 20 cm dlouhý váleček, z něj vytvoříme kruh spojením konců.
 - 
                                4
Kroužky přeneseme na plech a pod utěrkou je necháme ještě asi 15 minut kynout.
 - 
                                5
V mezičase dáme vařit vodu, do vroucí opatrně postupně vkládáme vykynuté kroužky na 20 vteřin. Poté je vyjmeme a položíme zpět na plech.
 - 
                                6
Kroužky potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
 - 
                                7
Upečené kroužky necháme vychladnout na mřížce.